De voordelen van een sim only abonnement

posted in: Uncategorized | 0

De voordelen van een sim only abonnement

Veel mensen onderschatten de voordelen van een sim only abonnement. Met een sim only abonnement ben je maandelijks een stuk voordeliger uit dan met een abonnement in combinatie met een telefoon. Dit komt doordat bij een abonnement inclusief telefoon, de kosten van de telefoon doorberekend worden in je maandelijkse kosten. Vaak liggen de kosten die berekend worden voor het toestel ook nog enkele tientallen euro’s hoger, dan als je de telefoon los aanschaft.

Iedere maand opzegbaar

Als je een abonnement neemt in combinatie met een telefoon, zit je daar bijna altijd minimaal één jaar aan vast. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een tweejarig abonnement in combinatie met een telefoon af te sluiten. Bij een sim only abonnement heb je in tegenstelling tot een abonnement in combinatie met een telefoon geen jarenlange contracten waar je aan vast zit. Een sim only abonnement is maandelijks opzegbaar, waardoor je je abonnement op elk gewenst moment kan veranderen of opzeggen.

Een nieuwe smartphone wanneer je dat zelf wilt

Als je een sim only abonnement afsluit, kun je zelf bepalen wanneer je een nieuwe telefoon koopt. Je hoeft dus niet bij het begin van je abonnement gelijk een nieuwe telefoon uit te kiezen, maar je kan dit gewoon doen als je er zelf aan toe bent. Als je huidige toestel nog goed werkt, kun je daar gewoon gebruik van blijven maken en ben je dus niet gedwongen om een nieuwe uit te zoeken. En als je huidige telefoon kapot is, kun je een los toestel kopen en hoef je niet te wachten tot je contract voorbij is.
Met een sim only abonnement heb je dus minder beperkingen dan bij een abonnement in combinatie met een telefoon. Daarnaast is het veel voordeliger en gemakkelijker aan te passen aan je eigen wensen en behoeftes.