Prepaid in plaats van een abonnement?

posted in: Uncategorized | 0

Een sim only abonnement heeft een aantal voordelen. Zo is het onder andere voordelig en ontvang je automatisch iedere maand nieuwe data, belminuten en sms’jes. Toch is er ook een goed alternatief: prepaid. Voor de een is een abonnement geschikter, terwijl de ander liever een prepaid simkaart / herlaadkaart gebruikt. Wanneer is prepaid geschikter dan een mobiel abonnement? Je leest het in dit artikel!

Wanneer voor prepaid kiezen?

In de volgende gevallen is prepaid gebruiken geschikter dan een abonnement:

Je wilt geen vaste kosten

  • Je bent geen grootverbruiker
  • Je hebt een tijdelijke oplossing nodig

Geen vaste kosten

Met een sim only abonnement betaal je iedere maand een tarief, ongeacht of je nou wel of niet je bundel opmaakt. Er zijn dus vaste kosten. Met prepaid is dat niet zo. Je betaalt namelijk alleen voor je verbruik. Pas wanneer je nieuwe beltegoed koopt en ook daadwerkelijk belt, sms’t, of data verbruikt, gaat er ook tegoed van je simkaart af. Er is dus geen sprake van vaste kosten.

Wil je meer kostencontrole, dan is prepaid vaak een betere optie.

Geen grootverbruiker

Men gebruikt steeds meer hun telefoon. Maar lang niet iedereen is een grootverbruiker. Sommigen gebruiken deze nou eenmaal minder, of bijvoorbeeld alleen voor WiFi (waardoor een grote bundel niet nodig is).

Als je een kleinverbruik bent, past prepaid wellicht beter bij je. Het is zonde om te betalen voor een (grote) bundel om vervolgens iedere maand eenheden belminuten, sms’jes, en/of MB’s over te houden (en te moeten weggooien).

Tijdelijke oplossing

Heb je tijdelijk internet nodig? Of wil je een maand overbruggen, omdat je bijvoorbeeld wacht op je telefoonabonnement? In dat geval is prepaid geschikter dan sim only. Met prepaid kun je snel en gemakkelijk een simkaart kopen en deze direct gebruiken. Je hoeft geen abonnement af te sluiten, te wachten op een goedkeuring hiervan, etc. Als tijdelijke oplossing is prepaid dus een goede keuze.

Is prepaid voordeliger dan een abonnement?

Over het algemeen zijn sim only abonnementen heel voordelig. Doordat je iedere maand vaste en automatische kosten maakt, kunnen mobiele providers de abonnementen wat voordeliger maken.

Prepaid is echter wel voordelig in een aantal situaties, waarvan twee hierboven beschreven. Ben je een kleinverbruiker, en gebruik je niet regelmatig je mobiele data, belminuten, en sms’jes, dan kan prepaid goedkoper zijn. Ook als tijdelijke oplossing is prepaid vaak voordeliger.

Verder is een prepaid simkaart / herlaadkaart een voordelige optie voor kinderen, omdat er geen kosten zijn buiten je bundel (deze kunnen niet gemaakt worden, want als je beltegoed op is, moet je eerst opwaarderen). Kinderen gaan nog wel eens (per ongeluk) over een bundel heen. De kosten hiervoor kunnen best hoog oplopen. Met prepaid voorkom je dit.