T-Mobile komt met goedkoop onbeperkt dataverbruik abonnement

posted in: Uncategorized | 0

T-Mobile komt met een abonnement met onbeperkt dataverbruik. Hierdoor kan je in Nederland en de EU via het 4G netwerk onbeperkt bellen en sms’en. Dit voor slechts 35 euro per maand wat een enorm verschil is vergeleken met de tot nu toe goedkoopste abonnementen die tussen de 70 en 80 euro per maand kosten.

Het nieuwe abonnement van T-Mobile is volgens de bestuursvoorzitter van T-Mobile een concurrent voor wifi. T-Mobile vermoedt dat de concurrentie niet kan zakken naar het bedrag van 35 euro per maand voor ongelimiteerd datagebruik. Vooral het gebrekkige netwerkcapacitieit zal het probleem zijn.

T-Mobile verwacht dat door de lage kosten er veel klanten zullen overstappen naar T-Mobile en zo de hoge kosten te kunnen dekken. Volgens T-Mobile zouden er ongeveer één miljoen mensen interesse hebben in het abonnement.

T-Mobile vreest niet te veel voor het mogelijke risico: ”Natuurlijk zou ik graag nog even de enige in Nederland en Europa blijven. Maar we nemen hier natuurlijk wel een ondernemersrisico en je hebt een stevig netwerk nodig, dus ik verwacht niet dat dit heel makkelijk en snel wordt gekopieerd. Aan de andere kant: dit is een disruptieve actie en in deze markt word je altijd gevolgd. Voor de consument is dat alleen maar beter, want nu is ‘onbeperkt’ bij veel aanbieders veel te duur.”

Voorheen kostte het ongelimiteerde abonnement van T-Mobile 70 euro per maand. Directeur van Lammeren noemt dit onderdeel van de strategie van T-Mobile: “Van klanten die bereid zijn om zo’n prijs te betalen kan je in de beginfase heel veel leren. Er zit dus wel een gedachte achter.”

Bron: Volkskrant.nl